Joan Cubas i Lluc Pons triomfadors a Sant Jaumet

Amb un dia de retràs, per motius obvis, anem a explicar els esdeveniments dels escacs d’aquesta setmana.

Ahir, els escacs varen tancar les festes d’Es Castell de Sant Jaume amb clau ja que va esser el darrer acte de les festes patronals amb una nombrosa participació d’escaquistes (77 en total).

Baix una gran organització del club amfitrió, Centre de Cultural d’Es Castell es va desenvolupar la segona prova del VIII Circuit Blitz Illa de Menorca.

A categoria absoluta (43 participants) va repetir el títol que ja havia aconseguit a l’anterior prova, Joan Cubas, encara que es va haver de recuperar de l’ensopegada que va tenir en la quarta ronda davant en Roger Arguimbau (la sorpresa agradable de la jornada). Finalment, va totalitzar 7’5 punts, seguit per mig punt per Joel Sole i pel propi Roger Arguimbau. Per la categoria sub-1900, també hi va haver molta lluita fins que Ruben Alonso amb 6’5 punts i Santi Gomila amb 6 punts, coparen les primeres posicions.

A categoria escolar (34 participants), amb força jugadors d’Es Castell i d’Alaior, el campió final va esser el prometedor jugador Lluc Pons (CC Alaior) amb 8 punts que va superar en el desempat a Marian Piedrabuena (CE Ferreries). En tercer lloc Marc Piedrabuena (CE Ferreries) amb 7 punts que superà a Laura Rodriguez (CC Alaior) en el desempat. La curiositat de la classificació és que el segon i tercer classificat, i el quart i quint classificat, respectivament, són germans.

Per veure tot les classificacions i resultats d’aquest torneig es pot consultar:

En acabar es va fer entrega dels trofeus, on hi va estar present el Regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Es Castell, així com del representant de la Junta Directiva del Centre de Cultural. Es va aprofitar l’ocasió per entregar els corresponents del Trofeu Llevant, així com d’un merescut reconeixement municipal a dos escaquistes del club que havien aconseguit grandiosos resultats a les competicions de Menorca i de Balears (Adria Torrent i Daniel Garcia).

Agrair com ja vàig fer ahir en el discurs final, per la generosa i habitual convidada que ens delecta el Centre de Cultural d’Es Castell que fa any darrera any, acabant d’aquesta forma amb un to dialogant, fora dels habituals nirvis dels taulers.

A la pàgina del Facebook i de l’instagram d’Escacs Menorca hi ha reportatge fotogràfic del que vàrem viure ahir capvespre a es moll de Cala Corb.

Gairebé sense descans, ja tenim planificada i amb bon ritme d’inscripcions, la propera prova del Circuit, aquest dijous dia 1 d’agost a les 18:30, Torneig Festes de Sant Llorenç a la plaça Es Ramal d’Alaior. Com sempre i com a recomanació, no deixeu pel darrer moment fer les vostres inscripcions, ja que en algun moment d’aquest estiu crec que arribarem en el “tope” que pot assolir la delegació en quan a organització i material disponibles per les trobades.

I a Salobrenya, el nostre representant sub-16 a la competició nacional, Joan Salord va totalitzar 5 meritoris punts, classificant en la posició final nombre setanta de cent-noranta-un jugadors/es i guanyant 13’60 punts d’elo Fide. En el ritme blitz, també va aconseguir 5 punts quedant classificat en la posició setanta-cinc. I dels altres representants balears, hem destaca (i com no), la medalla de bronze aconseguida per la jugadora mallorquina Cristina Sureda a la competició blitz, rescabalant-se del ritme clàssic a on la cosa no li havia anat tant bé. Així, que una altre medalla pels escacs balears, per la qual cosa felicitem a na Cristina, com tota la seva família, club (Reis i Dames) i com no en els seus entrenadors personificada en la figura den David Pons.

I com a darrer torneig nacional a Salobrenya (capital dels escacs del mes de juliol), des d’avui dilluns,  agafa el relleu la categoria sub-18 a on hi ha nombrosa participació: 18 de Balears on hi ha 4 que són de Menorca: Jana Moll, Martin Krauchi, Pau Coll i Joan Moll. Haurem de seguir les seves evolucions a on segur s’intentarà deixar ben amunt el pavelló menorquí.

Per veure totes les classificacions i resultats d’aquest torneig es pot consultar:

I com a darrer apunt d’aquesta setmana, es pot consultar a la pàgina web de la Federació Balear les circulars 9 i 10, a on s’especifica que per diumenge dia 11 d’agost a les 18:00 hi ha prevista de forma online Assemblea General Extraordinària per l’aprovació de la convocatòria d’eleccions i tot el procés que comporta elegir nou President/a per qualsevol Federació: